Fra venstre:
Silje Rødset Bjørge(Drm kommune, utvikling og digitalisering), Janne Cecilie «Sissi» Hafskjold(Drammen idrettsråd, samfunnsutvikling idrett), Ann Kristin Olsen(sos.medarbeider, Solberg skole)Kristina Skinnes Borgersen(Daglig leder, Solberg Sportsklubb), Pål Baklid (Rektor, Solberg skole),Monica Hansen(avd.leder, Killingrud U skole), Jørgen Aagersborg (avd.leder,Solberg skole), Yngve Carlsson(seniorforsker) og Grete Bøe Hauger(Rektor, Killingrud U.skole).
Ikke tilstede: Gro Renstrøm(Pensjonsistforbundet Buskerud)
Fra venstre: Silje Rødset Bjørge(Drm kommune, utvikling og digitalisering), Janne Cecilie «Sissi» Hafskjold(Drammen idrettsråd, samfunnsutvikling idrett), Ann Kristin Olsen(sos.medarbeider, Solberg skole)Kristina Skinnes Borgersen(Daglig leder, Solberg Sportsklubb), Pål Baklid (Rektor, Solberg skole),Monica Hansen(avd.leder, Killingrud U skole), Jørgen Aagersborg (avd.leder,Solberg skole), Yngve Carlsson(seniorforsker) og Grete Bøe Hauger(Rektor, Killingrud U.skole). Ikke tilstede: Gro Renstrøm(Pensjonsistforbundet Buskerud)

"Sammen om Ælva"

Det var et fremoverlent og engasjert «lag» vi møtte til fokusgruppemøte for evaluering av Aktive Lokalsamfunn i Solbergelva.

«Sammen om Ælva» hadde oppstart i 2021 etter felles konferanse i Kragerø. Med positiv energi, dedikasjon og forpliktelse til felles mål viser samarbeidet gode resultater. Det er JA menneskene i skole, idrettslag, pensjonistforening, frivillighet og dugnad som har vært drivkraft bak suksessen.

Det som startet som et samarbeid om åpen hall har utviklet seg til mange felles prosjekter innenfor fanen Aktive Lokalsamfunn. Nøkkelen synes å være stort engasjement og pådriverkraft hos alle involverte. Sammen har de bygget et solid aktivitetsfundament i sitt lokalmiljø, der fellesnevneren er fellesskap og inkludering- Alle skal med!

Evalueringen foregikk over fire timer, der alle involverte var tydelig stolte over hva de har lykkes med sammen. "Ja, for det skal ligge en stolthet i å komme fra Ælva, her jobber vi for felles barn og unge", hører man en tydelig lærerstemme si.  

Generasjonsaktiviteter, åpent klubbhus, aktivitet etter skolen, Aktiv Senior, lavterskel- og gratisaktivitet og 365 aktivitetsutdannelse for ungdom er eksempler som fremheves. Samarbeidet strekker seg innom mange aktiviteter og det er mange i sving, også frivilligheten og dugnadsånden står sterkt.

«Seniorkraften»og samarbeidet med pensjonsistforeningen blir fremhevet i samarbeidet. Med sin kompetanse, erfaring og tid har de bidratt til å skape inkluderende og trygge møteplasser og aktiviteter for yngre generasjoner.

Gode møteplasser på tvers av generasjoner bygger opp under målsettingen om Livslang idretts -og aktivitetsglede, på tvers av generasjoner

Gjennom generasjonsaktiviteter og felles sosiale møteplasser bidrar samarbeidet i Solbergelva til inkludering, fellesskap og tilhørighet, og motvirker ensomhet og utenforskap for flere generasjoner.- "Sammen om Ælva"

Dette fremoverlente "laget" viser hvordan samarbeid om felles mål kan føre til positive endringer i et lokalsamfunn.
Det er inspirerende å se slike suksesshistorier!

Drammen kommune skal være et godt sted og leve og Aktive Lokalsamfunn i Solbergelva er et glimrende eksempel på nettop det.