Sammen om Ælva generasjonsmøte kopi 3.jpg

Seniorkraften som ressurs i Aktive Lokalsamfunn som eksempel under Arendalsuka!

Under Arendalsuka inviterte Senteret for et aldersvennlig Norge og Frivillighet Norge til workshop for å utforske hvordan vi kan involvere de frivillige seniorene i møte med barn og unge. Stikkordet var verdien av generasjonsmøter, og Pensjonistforbundet Buskerud kom med eksemepler fra samarbeidet om Aktive Lokalsamfunn i Drammen.

Drammen idrettsråd, Pensjonistforbundet Buskerud og idrettslag har en årrekke samarbeidet om Aktiv senior/60+ og generasjonsmøter under fanen Aktive Lokalsamfunn.

Fylkessekretær i Pensjonistforbundet Buskerud v/Gro Renstrøm Moen var invitert til å snakke om samarbeidet og modellen Aktive Lokalsamfunn med fokus på tiltak for å engasjere seniorkraften som ressurs i møte med barn og unge i Drammen.

Vinn-vinn!
Med eksempel fra «Sammen om Ælva», et samarbeid mellom Solberg Sportsklubb, skole og lokal pensjonistforening sørger de for tiltak som styrker trygge og aktive oppvekstvillkår for barn og unge, generasjonsaktiviteter som åpen hall, åpent klubbhus, barnehagetilbud, generasjonstreff og felles aktivitetsdager.

Aktiv Senior/60+ treningstilbud med sosial møteplass for over 65 seniorer en gang i uka bidrar til å fremme en aktiv livssti,motvirke ensomhet og utenforskap på tvers av generasjoner.

«Aktiv Senior/60+» er mer enn bare et treningsprogram; det er et livskraftig fellesskap som forvandler seniorers liv gjennom idrett, fellesskap, og inkludering, og på den måten bidrar til bedre helse og økt livsglede. Dette er en lysende modell for hvordan idrett  og samfunnsengasjement kan spille en nøkkelrolle i å forme sunnere, mer bærekraftige lokalsamfunn for fremtiden.

Dette er verdifulle møteplasser på tvers av generasjoner hvor fellesskap, tilhørighet, inkludering og aktivitet står i sentrum. 

Seniorkraften som ressurs i Drammen bidrar til økt frivillighet hos idrettslag, økt kompentanse, inkluderende møteplasser og verdifulle aktiviteter for barn og unge.

Seniorkraften som ressurs er etablert i flere kommunedeler i Drammen. 

Gjennom Aktive Lokalsamfunn er dette et viktig steg mot å skape aldersvennlige lokalsamfunn som verdsetter og støtter eldre innbyggere i Drammen, men også  bidrag fra eldre til barn og unge gjennom å være frivillig ressurs.

Til sammen styrker dette visjonen om livslang idretts-og aktivitetsglede på tvers av generasjoner

Tiltak for å engasjere den frivillige seniorkraften i møte med barn og unge - Aldersvennlig

Helsegevinstene av fysisk aktivitet er større enn tidligere antatt - Helsedirektoratet

 

Aktive lokalsamfunn (idrettsrad.no)