Prisen skal henge høyt, og vi tror at en slik standard ble satt ved de tidligere tildelingene.
Byrådet i Tromsø kommune tildeler prisen etter en begrunnet innstilling fra idrettsutvalget.
IDRETTSPRISEN 2013
Idrettsåret 2013 har på mange måter vært på det jevne. Noen oppturer og noen nedturer. Den største nedturen er det nok TIL som har stått for med direkte nedrykk fra Tippeligaen til Adeccoligaen. TUIL derimot klarte etter ett år, å rykke direkte opp fra 2. divisjon til Adecco.
I den nye store idretten i Tromsø, nemlig ishockey, er det jo gledelig å følge med på at i klubbens første sesong i allnorsk seriespill i 2. divisjon, leder sin pulje etter halvspilt serie. Interessen for ishockey har etter åpningen av ishallen eksplodert, og kapasiteten i hallen er i dag helt sprengt.
Unge tromsøutøvere både i svømming og turn har i sine klasser, oppnådd gode resultater i nasjonal sammenheng. Tromsø Storm har levert en jevnt god sesong, men tapte nok en finale i NM basket.
Idretten i Tromsø får stor spalteplass i lokalpressen enten det går godt eller dårlig.
Årets kandidat til idrettsprisen 2013 er en person som du sjelden finner omtalt i pressen, til tross for at hun har vært en del av tromsøidretten i en årrekke og fortsatt driver som aktiv utøver.
Hun har opp gjennom tidene fullført 4 helmaraton og et 50 talls halvmaraton og milløp i Midnight Sun Marathon og andre gateløp.
Til tross for at hun aldersmessig beveger seg opp mot pensjonsalderen, finner du henne fortsatt på resultatlistene fra Midnight Sun Marathon, Krokenmila, Tromsøkarusellen og andre lokale mosjonsløp. Riktignok et stykke nede på listene.
Du ser henne regelmessig joggende på gangstien mellom Kvaløysletta og Eidkjosen i sin karakteristiske løpestil. Det fortelles også at hun under høydehoppkonkurransen i et kretsmesterskap tidlig på 60-tallet klarte å brekke alle høydelistene slik at konkurransen måtte utsettes mens arrangøren forsøkte å få tak i nye.
Så det er kanskje ikke helt på grunn av sportslige resultater at kandidaten innstilles til idrettsprisen. Mer på grunn av hennes engasjement på det organisatoriske og administrative plan.
Alle som på en eller annen måte kjenner friidrettsmiljøet i Tromsø skjønner nå at dette må dreie seg om Kari Nerdrum Tangen, og de har helt rett.
Kari er det vår foreldregenerasjon ville kalt « et byens menneske». Hun er oppvokst i Skolegata, gått på Gyllenborg skole og Tromsø Gymnas. Hennes første møte med idretten var gjennom IL Rein, der hun også var leder. IL Reinen ble imidlertid lagt ned da BUL-Tromsø ble opprettet i 1966. Kari fulgte med over til BUL, og ble raskt involvert i styre og stell.
Kari har vært en fremtredende leder, trener og ikke minst inspirator for barn og unge i idrettsmiljøet i Tromsø og på Kvaløya i mange år. Det er særlig friidretten som har nytt godt av hennes engasjement. Hun har i mange år vært leder i Idrottslaget i BUL Tromsø (Bondeungdomslaget), et verv hun fortsatt innehar. Hun har vært leder i friidrettsgruppa i samme lag. Hun satt som første kvinnelige leder i Troms Friidrettskrets fra 1993 til 2001, og hun har vært leder for kalott/barentslaget i friidrett i flere år
Hennes store engasjement har imidlertid vært å tilrettelegge aktiviteter for barn og unge. Hun har vært instruktør og trener innenfor friidrett for hundrevis av barn og unge, og gjennom det skapt mange unge friidrettstalenter. Hun var primus motor for TINE stafetten, en skolestafett som samler alle skolene i kommunen, og som fortsatt arrangeres hvert år på Valhalla. Hun har de siste 10-12 årene hatt ansvaret for Løpskarusellen for barn og unge, et samarbeidsprosjekt mellom IL BUL-Tromsø og TUIL-friidrett. Og hun er også ansvarlig for den årlige skolefriidrettsdagen i Tromsøhallen hver høst.
Hun var også primus motor for gateløpet Tromsøjenta som i sin tid samlet over 5000 deltakere.
Kari har et godt lag med barn og unge, og forstår deres tankegang. Det illustreres godt i episoden der en 6-åring som lenge hadde gledet seg til å få løpe sin første 60 m på Valhalla, kom for sent til start fordi bestemora hadde kjørt feil. Det ble selvfølgelig «katastrofe» for 6-åringen, men Kari grep inn, og i et stramt tidskjema, arrangerte hun en ny 60-m bare for 6-åringen, og ble dermed dagens helt samtidig som hun fikk en ny rekrutt til friidretten i Tromsø.
Kari er også utdannet friidrettsdommer, og er fast funksjonær på friidrettsstevner i regi av IL BUL-Tromsø.
Kari har et sterkt engasjement også på andre arenaer. Hun er blant annet leder for ammeforeninga i Tromsø, og det er ikke alle forunt å få en skole oppkalt etter seg. I en landsby i Uganda finner en Kari N T Nursery School. Bygd ved hjelp av bidrag og engasjement fra Kari.
En forutsetning for at idretten skal fungere på alle plan er sterke og engasjerte bakmenn/kvinner. Kari er så absolutt en av disse.
TROMSØ KOMMUNES IDRETTSPRIS FOR 2013 TILDELES KARI NERDRUM TANGEN.
Vi ønsker lykke til med det videre arbeidet for friidretten i Tromsø